Download SSC CHSL Sample Paper with Answers - Quantitative Aptitude

Download SSC CHSL Sample Paper with Answers

SSC CHSL questions for Quantitative Aptitude is published for the candidates who have desire to a job through SSC (Staff Selection Commission). Every one knows that Witten exam will be conducted by SSC and job seekers need to crack it to get selected for applied post.

Now check the questions which are from Quantitative Aptitude section. Other sections questions are also available on our portal that is on ejobshub.blogspot.in. Take a look on following content to beat upcoming exam of SSC CHSL.

Quantitative Aptitude Questions with Answers

1. If 2x+3y : 3x+5y = 18 : 29, then x/y is equal to
A.    3/4    
B.    4/3
C.    2/3
D.   5/6
Ans: A.

2. If the average of m numbers is n2 and that of n numbers is m2, then the average of (m+n) numbers is
A.    m/n 
B.    mn
C.    m-n
D.   m+n
Ans: B.

3. Successive discount of 50% and 50% is equivalent to
A.    100%
B.    75%
C.    50%
D.   25%
Ans: B.

4. Two trains, of same length, are running in parallel tracks in opposite directions with speed 65 km/hour and 85 km/hour respectively. They cross each other in 6 seconds. The length of each train is
A.    100 metre
B.    115 metre
C.    125 metre
D.   150 metre
Ans: C.

5. 50 persons can do work in 12 days, working 6 hours/day. 60 persons can do the same work in 8 days, working x hours per day. The value of x is
A.    15
B.    7- ½
C.    5- 2/3
D.   5
Ans: B.

6. If 4x-5z = 16 and xz = 12, the value of 64x3-125z3 is equal to
A.    15610
B.    15616
C.    15618
D.   15620
Ans: B.

7. The lengths of two parallel chords of a circle are 6 cm and 8 cm. If the smaller chord is at a distance of 4 cm from the centre, the distance of the other chord from the centre is
A.    5 cm
B.    6 cm
C.    4 cm
D.   3 cm
Ans: D.

8. The medians AD, BE and CF of a triangle ABC are of lengths 18 cm, 24 cm and 30 cm respectively. The area in cm2 of the triangle is
A.    96
B.    192
C.    288
D.   374
Ans: B.

9. If the base of a right pyramid is a triangle of sides 21 cm, 20 cm, 13 cm and its attitude is 30 cm, then its volume (in cm3) will be
A.    430
B.    630
C.    1068
D.   1260
Ans: D.

10. A and B walk from one corner of a rectangular field to the corner just diagonally opposite. A walks along the diagonal, and B walks along the sides, reaching the finishing point together. If the ratio of the length and breadth of the field is 3 : 4, the ratio of their speed is
A.    3 : 4
B.    4 : 3
C.    4 : 5
D.   5 : 7
Ans: D.

Note: Dear candidates we believe that the above questions will definitely help of all those candidates who are going to appear in SSC CHSL Exam.

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment