Download SSC MTS General Awareness Questions and Answers

SSC MTS General Awareness Questions and Answers - SSC MTS Questions for General Awareness section needs much time to study before the exam because it covers all the latest and past happening and events to answer after select from option.

Don’t worry job fighters as this web page has some selected questions for the job hunters to have dream to get Multitasking Staff (MTS) job through Staff Selection Commission (SSC). also publishes the latest jobs notification on home page for the visitors of the page.

Dear candidates if you start reading news papers and check the types of below questions then you can also pass this competitive exam within the given time accurately. You can also take a help from available books in the market related to SSC MTS exam with guess papers to enhance your preparation to do the best in the upcoming exam of applied post.

General Awareness Questions with their Answers:

Q1. The malaria parasite responsible for malignant malaria is:
A. Plasmodium malariae
B. Plasmodium falciparum
C. Plasmodium vivax
D. Plasmodium ovale
Ans: B.

Q2. Urea is synthesized in the:
A. Liver
B. Lung
C. Spleen
D. Kidney
Ans: A.

Q3. In cricket, the two sets of wickets are _______.
A. 24 yards apart
B. 18 yards apart
C. 20 yards apart
D. 22 yards apart
Ans: D.

Q4. The Forward Bloc was founded by:
A. Subhash Chandra Bose
B. Jaiprakash Narayan
C. Acharya Narendran Dev
D. Ram Manohar Lohia
Ans: A.

Q5. The country consisted of largest number of island is:
A. Papua New Guinea
B. Phillipines
C. Japan
D. Indonesia
Ans: D.

Q6. Related to computers, what is meant by ‘software’?
A. Floppy discs
B. Computer programs
C. Computer circuitry
D. Human brain
Ans: B.

Q7. The largest country in Africa is:
A. South Africa
B. Sudan
C. Algeria
D. Egypt
Ans: C.

Q8. Hydroponics is:
A. Plant growth in liquid culture medium
B. Plant growth in mineral deficient soil
C. Soil conservation
D. Plant growth under laboratory conditions
Ans: A.

Q9. Micro economics deals with:
A. Total units
B. Individual units
C. Partial unit
D. Marginal units
Ans: B.

Q10. The time taken for the sunlight to reach the earth is about:
A. 10 minutes 3.3 seconds
B. 6 minutes 5.5 seconds
C. 8 minutes 16.6 seconds
D. 9 minutes 8.8 seconds
Ans: C.

Reminder: As you know that SSC exam pattern in which many sections come with fix no. of questions. To get more sections’ questions with answers visit our official portal that is ejobshub.
SSC Updates & Preparation Material

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips


Post a Comment