Download SSC MTS Previous Year Question Papers with Answers

SSC MTS Previous Year Question Papers - SSC MTS Questions for Numerical Aptitude section creates problems for many candidates in the examination because there is not enough time to solve such tough questions.

But you don’t worry as this web page has some selected questions for the job hunters to have dream to get Multitasking Staff (MTS) job through SSC. also publishes the latest jobs notification on home page for the visitors of the page.

Numerical Aptitude Questions & Answers:
Q1. Price of milk has been increased by 20%. To keep the expenditure unchanged, the present consumption is to be reduced by :
A. 16-2/3%
B. 20%
C. 18%
D. 10%
Ans: A.

Q2. The ratio of two numbers is 3:4 and their H.C.F. is 4; then L.C.M. is:
A. 48
B. 12
C. 24
D. 36
Ans: A.

Q3. The average of 10 items was found to be 80 but while calculating, one of the items was counted as 60 instead of 50. Then the correct average would have been:
A. 79.5
B. 69
C. 79.25
D. 79
Ans: D.

Q4. A trader allows two successive discounts of 30% and 15% for selling an article. If he gets 476 rupees for the article, its marked price is:
A. 900
B. 800
C. 750
D. 600
Ans: B.

Q5. If the diameter of a circle is increased by 8%, then its area is increased by:
A. 16.46%
B. 16.64%
C. 6.64%
D. 16%
Ans: B.

Q6. What is to be added to 15% of 160 so that the sum may be equal to 25% of 240?
A. 36
B. 24
C. 84
D. 60
Ans: A.

Q7. By selling 4 articles for 1 rupee, a man loses 4%. Had he sold three articles per rupee, the profit would have been:
A. 12%
B. 30%
C. 28%
D. 16%
Ans: C.

Q8. If 5.5 of a = .65 of b, then a:b is equal to:
A. 110:13
B. 13:11
C. 11:13
D. 13:110
Ans: D.

Q9. Two trains starts from station A and B and travel towards each other at speed of 16 miles/hour and 21 miles/hour respectively. At the time of their meeting, the second train has travelled 60 miles more than the first. The distance between A and B (in miles) is:
A. 540
B. 444
C. 496
D. 333
Ans: B.

Q10. There are two pumps to fill a tank with water. First pump can fill the empty tank in 8 hours, while the second in 10 hours. If both the pumps are opened at the same time and kept open for 4 hours, the part of tank that will be filled up is:
A. 1/5
B. 9/10
C. 1/10
D. 2/5
Ans: B.

Reminder: As you know that SSC exam pattern in which many sections come with fix no. of questions. To get more sections’ questions with answers visit our official portal that is ejobshub.
SSC Updates & Preparation Material

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips


Post a Comment