SSC CHSL Question Paper Download General Intelligence & Reasoning PDF


SSC CHSL Question Paper

SSC CHSL questions for Intelligence & Reasoning is being uncovered on this page for the job finders who have desire to a
job through Staff Selection Commission (SSC). Every one knows that Witten exam will be conducted by SSC and job seekers need to crack it to get selected for applied post.

Now check the questions which are from General Intelligence & Reasoning section. Other sections questions are also available on our portal that is on ejobshub.blogspot.in. Take a look on following content to beat upcoming exam of SSC CHSL.

Q1. In this question, select the related word/letter from the given alternatives.
Rashtrapati Bhavan : India, Downing Street : U.K., White House : USA, Kremlin : __?___
A - Russia
B - Germany
C - Norway
D - Nepal
Ans: A.

Q2. Which is the third word when put in an alphabetic order?
A - Dialysis
B - Diarchy
C - Diamond
D - Diagonal
Ans: C.

Q3. Choose the correct alternatives from the given ones that will complete the series. 
4, 8, 12, 16, __?__, 24
A - 40
B - 10
C - 20
D - 30
Ans: C.

Q4. If RHYTHMIC is written as QGXSGLHB, how MUSIC can be written in that code?
A - NVRHB
B - LTRHB
C - NVTJD
D - LVTHB
Ans: B.

Q5. Pointing to a woman, Malar said, “Her only sister is the mother of my daughter’s mother”. How is the woman related to Malar?
A - Grand Mother
B - Mother
C - Sister
D - Aunt
Ans: D.

Q6. Letters given in the first line have coded as in the second line.
V
D
A
S
G
K
I
H
X
O
5
1
3
9
0
8
2
4
7
6

How will the letters IVSHOD be coded?
A - 258416
B - 259641
C - 254961
D - 259461
Ans: D.

Q7. If 52+26=30 and 80+24=28, then 27+54=?
A - 36
B - 81
C - 48
D - 38
Ans: A.

Q8. In this question, select the related word from the given alternatives.
ACEG : JLNP :: BDFG :___?___
A - KMPQ
B - BEFI
C - KMOQ
D - KLOR
Ans: C.

Q9. 120% of 5100?                                   
A - 4000
B - 6120
C - 8000
D - 10000
Ans: B.

Q10. From the given alternatives words, select the word which cannot be formed using letters of the given word.
‘MINERVA’
A - NINE
B - VEIN
C - MINE
D - RAIN
Ans: A.

Note: Dear job hunters since to get selected at your desired position through SSC you need to clear all the section. More questions and answers all available on our web portal that is ejobshub.

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment