SSC JE Previous Year Question Papers with Answers Pdf Free Download

SSC JE Previous Year Question Papers

All the aspirants who are eligible for the SSC JE exam papers and are preparing for the SSC JE examination must read this
post. Candidates who are looking for the SSC JE Previous Year Question Papers have visited the correct website. SSC is looking for some dynamic and all rounded talented candidates and to select these candidates of SSC JE is organizing an examination. This examination must be passed by each candidate who is looking to work for government sector job. Candidates who are not aware of the SSC JE previous year paper must view the whole procedure to download them only on our website.

SSC JE Previous Year More information

The aspirants will be appointed for job in their respective sectors after passing the interview. It is essential for all candidates to be well determined and keenly hard working. Candidates are advised to study the SSC JE previous year question papers as it will help you a lot in your studies. The SSC JE previous year papers contains pattern of exam and type of questions. You must be aware of these things before going to the examination hall. Candidates need to study the whole SSC JE previous year papers along with the latest syllabus of SSC JE which is also provided on our website.
You can read all the information below. For any kind of comment or query you must leave a comment. We promise you for a positive feedback.


SSC JE Previous Year Question Paper

Question 1. The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is
  1. straight line
  2. involute
  3. centroid
  4. spiral
Answer: 3

Question 2. The friction experienced by a body, when in motion, is known as
  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction
Answer: 2

Question 3. A cycle consisting of one constant pressure, one constant volume and two isentropic processes is known as
  1. Carnot cycle
  2. Stirling cycle
  3. Otto cycle
  4. Diesel cycle
Answer: 4

Question 4. The efficiency and work ratio of a simple gas turbine cycle are
  1. low
  2. very low
  3. high
  4. very high
Answer: 2

Question 5. The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is
  1. Ramanujam
  2. Rina Panigrahi
  3. Raja Ramanna
  4. Shakunthala Devi
Answer: D

Question 6. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
  1. Volleyball
  2. Tennis
  3. Football
  4. Hockey
Answer: 4

Question 7. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?
  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years
Answer: 1

Question 8. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?
  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these
Answer: 3

Question 9. 2, 5, 9, ?, 20, 27
  1. 14
  2. 16
  3. 18
  4. 24
Answer: 1

Question 10. 2, 3, 3, 5, 10, 13, ?, 43, 172, 177
  1. 23
  2. 38
  3. 39
  4. 40
Answer: 3

Note: For more information you can visit the official website of SSC.

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment