BPSC Previous Year Question Papers With Answers PDF Download in English/Hindi

BPSC Previous Year Question Papers

Eligible Aspirants who have preparing or making their way to start study the BPSC IAS exam must see the BPSC Previous
year question papers. The Union Public Service Commission conducts an exam to recruits some of the talented and eligible candidates who have passed the written examination and interview. Every year BPSC department organize a set of examination for the selection and recruitment of candidates. If you are going to appear in the examination of the BPSC then you need to download the BPSC Previous Year papers from our website.

As the examination competition standards are very high so all the candidates, who do not have a good practice must not expect success in the BPSC examination. So if you want to crack this BPSC then you work hard on every aspect of your syllabus for written test. BPSC exam will have a high standard of competition as candidates from the whole state participate in this exam. Aspirants must start their practice for BPSC Model papers or previous question papers to get good marks in BPSC constable examination. We advise you that BPSC previous year question papers will be very useful in your preparation. Our team of ejobshub.in uploaded this BPSC Previous Year file so you can download these question papers for reference.


Eligible candidates must read this full page to understand all the information to download the BPSC question papers. Candidates must subscribe with us to avail the free notification into your email. The BPSC Previous year question papers are very beneficial and vital in your preparation and in others aspects. You can log on the official website of BPSC for more information that is. You can download the whole set of papers up to your need.


BPSC Syllabus short information:

  • Organization Name: Bihar Public Service Commission
  • Category: Previous Year Question Papers
  • Announcement Type: BPSC Previous Year Question Papers With Answers
  • Official site: bpsc.bih.nic.in

BPSC Previous Year Question Papers:


Ques 1. Dr. M. S. Swaminathan has distinguished himself in which of the following fields?
  1. Agriculture
  2. Medicine
  3. Astrophysics
  4. Physics
Ans: 1

Ques 2. Ms. Vijaya Mehta has earned distinction in which of the field?
  1. Theatre
  2. Film Direction
  3. Classical Dance
  4. Journalism
Ans: 1

Ques 3.  Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s
  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above
Ans: 1

Ques  4. Garampani sanctuary is located at
  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim
Ans: b

Ques 5. Hitler party which came into power in 1933 is known as
  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party
Ans: 2

Ques 6. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
  1. Volleyball
  2. Tennis
  3. Football
  4. Hockey
Ans: 4

Ques 7. The name of Pierre Cardin is associated with which of the following fields?
  1. Painting
  2. Films
  3. Pop Music
  4. Fashion Designing
Ans: 4

Ques 8. Who is well known collector of artefacts and curios?
  1. Wadeyar
  2. Salar Jung
  3. Rabindra Nath Tagore
  4. Motilal Nehru
Ans: 3

Ques 9. Satyen Bose has shown his excellence in which of the following fields?
  1. Stage Acting
  2. Drawing and Painting
  3. Classical Dance
  4. Motion Picture
Ans: 4

Ques 10. Guru Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forma?
  1. Kuchipudi
  2. Kathak
  3. Manipuri
  4. Bahratanatyam
Ans: 2


Note: For more information you need to go on the official website of the BPSC.

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment