IBPS Specialist Officer Previous Year Question Paper PDF Download

IBPS Specialist Officer Previous Year Question Paper

Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) is going to commence Specialist Officer Exam soon. Qualified and suitable participants
should come to know about what matter they have for exam Preparation. So to enhance your study for exam after apply you must get IBPS Specialist Officer Previous Year Question Paper PDF and also download it. These documents may also download through online from this web page or candidates can also perchance practice sets from book sellers.

IBPS SO Question Paper Pattern is necessary to know because by this you can increase the speed of study. Friends prepare for all sections as all are important. IBPS Specialist Officer Examination is classified into five sections. All dedicated and sensible competitors must qualify in all sections to take part in next round of mains/ interview. IBPS RRB Exam is quite away so keep reading as much as possible for success in test. Now the time has come to look forward in this page to know the status of questions. All the best for results!!


IBPS Specialist Officer Previous Year Solved Sample Paper

Q1. To move forward through the tabs
  1. CTRL+TAB
  2. CTRL+SHIFT+TAB
  3. SHIFT+TAB
  4. None of these
Ans-1

Q2- If PRIVATE is coded as 1234567 and RISK is coded as 2398, how is RIVETS coded?
  1. 232679
  2. 243769
  3. 234769
  4. 234976

Q3- A person allows discount of 20% on the already discounted MP. What is the initial discount given if he totally gains 20% and MP is double the CP?
  1. 25%
  2. 20%
  3. Data inadequate
  4. none
Ans- 1

Q4- If a group of 24 men working 8 hrs a day can complete building a wall in 12 days then in how many days 16 men working 6 hrs a day can complete 3 such walls?
  1. 24
  2. 48
  3. 72
  4. none
Ans- 2

Q5- The average of 13 papers is 40. The average of the first 7 papers is 42 and of the last seven papers are 35. Find the marks obtained in the 7th paper?
  1. 23
  2. 38
  3. 19
  4. None of these
Ans- 3

Q6- In a mixture of 40 liters, the ratio of milk and water is 4:1. How much water much be added to this mixture so that the ratio of milk and water becomes 2:3
  1. 20 liters
  2. 32 liters
  3. 40 liters
  4. 30 liters
Ans- 3

Q7- In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
  1. Eight bytes
  2. Eight characters
  3. eight bits
  4. Eight kilobytes
Ans- 3

Q8- ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
  1. A process
  2. Information
  3. Software
  4. Storage
Ans-2

Q9- All of the following is examples of real security and privacy risks EXCEPT:
  1. Viruses
  2. Identity theft.
  3. Hackers
  4. Spam
Ans- 4

Q10- Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is?
  1. Transmitter
  2. Diodes
  3. HHL
  4. DSL
Ans- 4

How to Download IBPS SO Previous Year Papers

Applicants should follow this process to get required content-
  • Awaited appliers must visit the official website of Institute of Banking Personnel Selection that is www.ibps.in
  • On the home page find and enter on link as “IBPS Specialist Officer Previous Year Solved Question Papers”
  • Check the file and download in PDF File.
  • Take a printout to prepare according to it


Reminder – Dear job seekers if you have any problem in downloading these question papers then you are free to ask from our team using the comment box which is available on the same web page at the end of this post. See this link- Official Link.

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment